Quins són els perills de la periodontitis per a l'organisme?

 
Peligros de la periodontitis
Els perills de la periodontitis afecten la salut general i pot empitjorar o ser l'origen de malalties sistèmiques. Descobreix com tractar-la.
Moltes vegades no prestem la suficient atenció a un sagnat de genives, i la veritat és que la malaltia periodontal pot venir acompanyada d'una sèrie de riscos i repercussions en la salut general. Des de la nostra clínica dental a l'Hospitalet de Llobregat t'expliquem els perills de la periodontitis i com pot posar en risc la salut del nostre organisme.
 

Coneix els perills de la periodontitis


Les malalties periodontals són aquelles que afecten les genives. La gingivitis és la fase inicial on la placa bacteriana, derivada de les restes de menjar, queda atrapada entre les dents formant el carrall. Si no es tracta a temps, apareix la periodontitis. La infecció avança fins als lligaments i l'os que sosté les dents. Els símptomes més habituals són sagnat, inflamació i enrogiment gingival.

Tant la gingivitis com la periodontitis poden afectar la salut, i empitjorar o ser l'origen de malalties sistèmiques com aquestes:
  • Alteracions vasculars: els bacteris orals passen al torrent sanguini podent causar patologies com a infarts, cardiopaties, trombosis…
  • Malalties respiratòries: en aspirar, els bacteris que es troben en la boca, passen a les vies respiratòries fins a arribar als pulmons i poden causar pneumònia bacteriana, abscessos pulmonars, bronquitis…
  • Diabetis: Les persones diabètiques són tres vegades més susceptibles de patir malalties periodontals i, al seu torn, els perills de la periodontitis poden empitjorar la diabetis, afectant el control de la glucèmia.
Per descomptat, les patologies periodontals també suposen un risc per a la salut bucodental. En casos greus, la destrucció del suport ossi és tan gran que provoca la pèrdua irremeiable de les peces dentals.
 

Com podem tractar els perills de la periodontitis?


Acudir a un odontòleg és fonamental per a diagnosticar la patologia. El nostre dentista a l'Hospitalet de Llobregat realitzarà un tractament o un altre segons l'avanç de les malalties periodontals.

Si la malaltia es troba en un període inicial, és necessari eliminar els bacteris acumulats mitjançant una profilaxi professional. Si està més avançada, procedim a eliminar els microorganismes culpables de la infecció emprant el raspat i allisat radicular.

No esperis que els perills de la periodontitis s'agreugin. Si notes algun dels símptomes que hem esmentat, acudeix a la nostra clínica dental a l'Hospitalet de Llobregat. Podrem posar-li solució més fàcilment. Demana la teva cita!
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat
Registrar-se

... ...