Visitar al dentista durant l'embaràs, perillós o recomanable?

 
visitar al dentista durante el embarazo

Estàs esperant un bebè? Enhorabona! No hi ha res més bonic que tenir un petit que t'ompli la llar i el cor amb el seu somriure. Això sí, en aquest període és totalment normal que t'assaltin centenars de dubtes, sobretot les relacionades amb la teva salut i la del teu bebè.


Per aquest motiu, i volem posar fi al debat de si és perillós o no visitar al dentista durant l'embaràs o si, per contra, és recomanable acudir a una clínica dental. Continua llegint!
 

Per què sí que hauries de visitar al dentista durant l'embaràs

Comencem afirmant que sí, és beneficiós visitar al dentista si estàs embarassada. Durant aquesta etapa, el cos sofreix una alteració hormonal que pot afectar l'estat de la teva cavitat oral. De fet, són diverses les patologies bucodentals comunes en les dones embarassades, per la qual cosa una revisió oral pot detectar a temps aquestes afeccions, evitant possibles complicacions.
 

Quan fer-ho

En un procés de creixement tan complex com la gestació, cal tenir molt en compte el millor període per a visitar al dentista durant l'embaràs.
  • Si sospites que estàs embarassada: és important que avisis de l'estat en el qual et trobes, a fi que es pugui valorar el cas i triar en conseqüència el millor tractament.
  • Primer trimestre: no és perillós ni suposa cap inconvenient, encara que, això sí, estan contraindicades les radiografies.
  • Segon trimestre: el millor moment per a acudir. El bebè és estable i la grandària de la panxa encara no incomoda.
  • Tercer trimestre: tampoc és perillós per al bebè, encara que sí que pots estar incòmoda per la grandària. Millor reduir a l'imprescindible .

Malalties orals en embarassades

Com comentàvem, existeix un risc major de desenvolupar unes certes patologies orals com les malalties periodontals. De fet, la malaltia més comuna entre les embarassades és la gingivitis que, de no tractar-se, pot acabar en periodontitis. També és molt comú trobar càries (pels àcids dels vòmits i lus antulls de dolços) o mal de queixal (ocasionat per una inflamació de les genives).


No tinguis por a acudir al dentista. Això sí, visita a un de la teva màxima confiança. En Clínica Dental La Torrassa podem ajudar-te. Demana cita.
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat
Registrar-se

... ...